שאלות שונות

שאלה:

בס"ד
שלום רב, שנה טובה ומבורכת!
1. בשבת הקרובה , שבת שובה יש לטבול 3 פעמים את החלה במלח ואז מייד בדבש בכל 3 הסעודות ?
2. כשאני מפנה מהשולחן בשבת , חלק מכניסה למקרר , חלק למטבח זה לא בורר חלילה ? כל דבר מחזירה למקומו .כלומר את התירוש והמים למקרר , את החלות שנשארו מהסעודה למגירה כדי לא להשאיר על השולחן גם שיהיה מסודר וגם שלא יבואו נמלים וכו' . האם זה בסדר?
3. בחורה בזמן וסת בשבת נחשבת לא טהורה ? אך עדיין צריכה להתפלל , לברך , לקדש וכו' , כיצד זה מסתדר ?
הוסת לא מעכבת כלל ?
4. לאחרונה , הפסקתי לאכול לחם בסעודה רביעית מלוה מלכה גם כי אין לי תיאבון וגם כי קשה לי מבחינה נפשית ( כאמור סובלת מהפרעות נפשיות) האם במוצאי שבת שובה חשוב יותר להקפיד דווקא על פת או מותר לצאת ידי חובת מזונות במלוה מלכה ?
5. בשבת קודש בשחרית ומנחה אשכנזים אומרים
" אבינו מלכנו.." ?
6. מותר לאסוף פירורים מהבגדים ומהמפה בשבת כדי שלא יהיה לכלוך ? זה לא בורר ? ואם יש שערות או פירורים על הבגד מותר לסלק ללא חשש ?
7. כשקורה שחלילה אחד מנרות השבת כבה לאחר שברכתי על הנרות אך עדיין לא הייתה שקיעה , אמנם זמן הדלקת נרות עבר , מותר לי לבקש מאימי שאינה שומרת מצוות שתדליק את הנר ותברך ?
תודה רבה מראש!

תשובה:

1. אם את נוהגת להמשיך עם הדבש, לא צריך מלח. כל אחד לפי מנהגו, יש נוהגים עד הושענא רבה דבש ויש רק בראש השנה, ומה שעושים זה טוב.

2. מצויין.

3. אין שום קשר, מתפללים ומברכים רגיל, ולא רק בשבת, גם ביום חול!

4. את יכולה לאכול מזונות.

5. לא.

6. מותר לנער.

7. מותר, היא לא קיבלה שבת, אבל לא עד השקיעה אלא כמה דקות קודם משום תוספת שבת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    הפמוטים שלי נמצאים על השולחן בשבת ועליו המפה , אין לי יכולת לנער אותה מהפירורים אלא רק לסלק ביד , ולגבי הבגדים לא תמיד מצליחה להיפתר משערה שנדבקה לחולצה באמצעות ניעור , בשני המקרים מותר לסלק ביד בשבת ?
    2. לגבי "אבינו מלכנו" , אני מתפללת מסידור של עדות המזרח וכל שנה אני נוהגת לומר אבינו מלכנו גם בשבת שובה , אם אני מדלגת כמובן על כל מה שקשור לחטא ועוון זה בסדר ?