פרוזבול שמיטה תשפ"ב

שאלה:

אני עבדתי בחברת הסעות כשכיר והבעל הבית חייב לי כסף והכסף לא נכנס לבנק אני מהקהילות שנוהגות לעשות גם מחר ערב שבעיעית פרוזבול האם אני חייב לעשות ומה מומלץ ? כתיבה וחתימה טובה י

תשובה:

מעיקר הדין הפרוזבול הוא בסוף השמיטה, כיון שאין השביעית משמטת אלא בסופה, הרא"ש סובר שאמנם השביעית לא משמטת בתחילתה, אבל יש אסיור ליגוש את החוב, זו שיטת יחיד ואינה להלכה וזו חומרא בעלמא, יצא לך תעשה ואם לא, זה גם בסדר.

שנה טובה.