רכב ברחוב מלא אבק – השבת אבידה

שאלה:

שלום וברכה
יש ברחוב שלי רכב, ששייך לאחד התושבים, שעומד כבר הרבה זמן ומתמלא אבק, אני לא יודע אם הבעלים שם לב או לא, ואני לא יודע אם הוא יודע את המשמעות של זה.
מסתבר שבעוד זמן קצר העירייה תשאיר לו מכתב שאם הוא לא מפנה את הרכב תוך כך וכך זמן, יחלטו את הרכב כגרוטאה.
האם יש עלי חיוב מדין השבת אבידה, לטרוח ולנקות את חלונות הרכב, בכדי שהעירייה לא תחרים אותו.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

רכב זה נכס שאדם יודע ממנו ובודאי בעל הרכב לא שכח שיש לו רכב בחנייה, ולכן אין חובה ליידע אותו על מצב הרכב ולא לנקות לו את הרכב כיון שהוא נמצא שם ומודע לדבר ויכול לטפל בעצמו ואם לא עושה זאת הרי זה אבדה מדעת.

אם בעל הרכב הלך לחו"ל ואין לו ידיעה בנעשה וגם אין לו אפשרות לטפל יש מצווה לטפל לו ברכב, אבל אם נמצא בביתו אין מצוות השבת אבדה.

בהצלחה.