כשרות מזוזה/תפילין ישנים שעברו בדיקה

שאלה:

שלום רב , לגבי מזוזה ישנה שהקלף עבר בדיקה, האם היא כשרה לשימוש נוסף?
או שנאמר שמאחר והיא ישנה יש חזקה שתיהיה בלייה ותהיה צריכה בדיקה שוב כל כמה חודשים?
או שבכל מקרה לא משתמשים בקלף ישן שעבר בדיקה, אלא פשוט מחליפים וזאת ההלכה.
אותה שאלה לגבי תפילין, כלומר תפילין ישנות שעברו בדיקה והן כשרות לעת עתה מתי צריכות לעבור בדיקה שוב? או שצריך גם שם להחליף את הקלף לקלף חדש .
תודה!

תשובה:

תפילין ומזוזה יכולים להחזיק עשרות שנים, אם בבדיקה הכל נמצא כהלכה זה בסדר גמור. לפעמים המגיה יכול לומר שאמנם כרגע זה עדיין כשר אבל נראית התפוררות ואז זה משהו אחר, אבל אם הכל בסדר, זה לא דבר שמתקלקל מהר כל כך… זה מאוד תלוי באופן הטיפול, תפילין בהמה גסה שלא באים במגע עם מים ולא עומדים בשמש, מחזיקים שנים רבות מאוד. וכן מזוזה שתהיה עטופה היטב בניילון מרשרש מודבק בסלוטייפ. בפתח שיש בו לחות ושמש יש לבדוק כל שנה.