שכירת קרקע למצוות שמיטה

שאלה:

שלום וברכה, מפרסמים חקלאי חרדי שמשכיר עץ פרי והקרקע שסביבו לשמיטה, האם מקיימים בזה את המצוה? אני גר בחו"ל. תודה!

תשובה:

לדעת רבים מרבני ארץ ישראל מקיימים בכך את המצוה. אמנם ידוע בשם הגר"מ פיינשטין שמי שלא עשה מלאכה בשש השנים שקדמו לשמיטה ואינו אדם שעושה מלאכה, אין לו קיום מצות השבתת  הקרקע בגלל שבמקרה יש לו קרקע בשביעית, אבל כאן שיש עץ על הקרקע והוא נושא פירות ואותם הוא מפקיר, אזי מצוה זו של הפקרת הפירות ודאי יש בלי שום ספק. וזה עדיף הרבה יותר על קניית ד' אמות ריקות ללא אילן.

שבת שלום ותזכה למצוות.