לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפקרת קרקע עבור האשה לפני השמיטה

שאלה:

שלום וברכה.
קראתי באחת התשובות שלכם שאדם שמעוניין להפקיר את הקרקע שלו בבנין המשותף לפני השמיטה צריך גם שאשתו תפקיר את חלקה באם גם היא רשומה כבעלת הקרקע. שאלתי היא האם הבעל יכול להפקיר גם את חלקה של אשתו (בתור שליח וכד') ואם כן כיצד עושים זאת ? (נטילת רשות בעלמא ? קניין ?) אודה על הסבר מפורט הלכה למעשה

תשובה:

שלום וברכה

דעת הר"ן פסחים ג ב ידועה שהפקר לא מועיל על ידי שליח, והובא בקצות החושן בסי' קכג והסבירו לפי דעת הסוברים שהפקר הוא מטעם נדר, והובאו הדברים גם בחיי אדם בסי' קיט ועוד, לכן יש לעשות קנין ממש ולא די בנטילת רשות או במינוי שליחות.