תיקון חצות

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני יסביר את שאלת.
אני קם 72דקות לפני הנץ נוטיל ידיים ונכנס לבית הכסא ושוב נוטיל ידיים.
וקורא ברכות השחר, ולאחר מכן קורא תיקון חצות. אם אני עושה נכון.
דבר שני לגבי תפלית רחל ולאה אם אומרים אומרים אותם בימי שני וחמישי .
תודה כבוד הרב שאלתי

תשובה:

שלום וברכה

ככלל תיקון חצות שייך יותר ללילה, ולא לאחר עלות השחר, אבל זה לא מעכב, מתי שאומרים את זה זה טוב ומועיל. וגם בשני וחמישי.

ברכה והצלחה.

מקורות:

בענין זה של אמירת תיקון חצות גם ביום ולאו דווקא בחצות הלילה עי' בשער הכוונות דרושי חג השבועות דרוש א, מפו' שניתן לומר תיקון חצות ביום: ענין בין המצרים והם כ"א ימים שבין י"ז לתמוז עד תשעה באב מנהג טוב וכשר הוא מאד לכל בעל נפש לשבת באבלות אחר חצי היום בכל אלו הימים ולבכות בכיה ממש על חורבן הבית וטעם היות זה אחר חצות היום הוא כי אז הוא התעוררות הדינין בסוד כי ינטו צללי ערב אשר לסבה זו נשרף ההיכל אחר חצי היום ודבר זה עושה תועלת גדול' בנפש האדם וענין חצות הלילה אין צורך להזכירו כי אפי' בכל שאר הלילות צריך להתאבל על החורבן ומכ"ש בלילות בין המצרים שצריך להוסיף בבכי' ועליו נאמר שמחו את ירושלם כו' כל המתאבלים עליה: