חלוקת חניות שבבית משותף

שאלה:

שלום לכבוד הרב. מאחר שאנו דיירי הבניין סובלים מאנשים זרים שתופסים לנו את החניה במשך כל היום, ומצאנו פתרון מבחינת החוק וההלכה, על ידי חלוקת החניות על פי הגורל, ובקשתי מהדיירים של הבניין לעשות הגרלה, כדי שכל אחד ידע מה חניה שלו והוא ידאג על ידי אמצעי מיגון (כגון מחסום אישי) להבטיח את חניתו שלא יכנסו אנשים זרים. ולא נעניתי, כל אחד משיקולו האישי, שאלתי, האם אני יכול על פי ההלכה, לתפוס חניה ולהחליט שזה החניה שלי, ולשים עליה אמצעי מיגון. תודה רבה וישר כוח.

תשובה:

שלום וברכה,

יש אפשרות לכפות את השכנים על חלוקה בין החניות. לגבי הדרישה שלך לבחור חנייה צריך לשמוע את הצדדים מדוע הם מתנגדים – יתכן ותהיה להם סיבה לבטל את הבחירה שלך.

בכל מקרה אתה יכול לבחור חנייה אחת ולשים שם אמצעי מיגון, והיה אם אחד השכנים ידרוש את החנייה שבחרת והטענות שלו יצדקו, יצטרך השכן לשלם לך על האמצעי מיגון שאתה מניח [מדין נהנה] ואז תוכל לבחור חנייה אחרת.

בהצלחה.