לא טעם מיין ההבדלה

שאלה:

אדם שעשה הבדלה ולא טעם מהיין, האם ברכתו לבטלה?

תשובה:

אם לא טעם לא הוא ולא אחד מהשומעים בכלל וכבר הסיחו דעתם, יש לחזור ולהבדיל, כפי המבואר במשנה ברורה בסי' רעא ס"ק עח לענין קידוש. אבל אם טעם ורק לא שתה מלוא לוגמיו, חייב לחזור ולשתות אבל בכל מקרה יצא ידי הבדלה.

מקורות:

יש שנראה מדבריהם שגם אם לא שתה כלל הדין כך, וראה שמירת שבת כהלכתה פרק ס הערה קלט, שיש שנראה מדבריהם שגם אם לא שתה כלל אינו חוזר ןמבדיל.