מעשר כספים לתלמיד חכם עני – היכן וכיצד?

שאלה:

שלום רב. הייתי רוצה להגיע למשפחה מרובת ילדים בה האב תורתו אומנותו ויש קשיי פרנסה, זאת ע"מ לתת חלק מכספי המעשר, כיצד מגיעים למשפחה כזו?
האם צריך לעשר מקצבת ילדים?
האם תרומה לארגונים כמו הדברות ןערכים נחשבת בכספי המעשר? תודה

תשובה:

שלום וברכה

תוכל לתרום כאן באתר עבור משפחות כאלו, ראה כאן, תציין בהערות שהתרומה מיועדת עבור אברך תלמיד חכם מבני הכולל לדיינות בעל משפחה מרובה ילדים ועם קשיי פרנסה, יש כמה וכמה משפחות כאלו בכולל שעל ידי בית הדין נתיבות חיים, ובהחלט זו תרומה טובה והגונה.

לגבי אירגוני קירוב, מעיקר הדין מעשר כספים מיועד לתלמידי חכמים עניים, מי שמתחילה כשהתחיל להפריש לא הקפיד על כך ונתן גם לשאר מצוות, יכול לעשות זאת ויוצא ידי חובתו, אבל זה לא היעוד המקורי.

צריך לעשר כל הכנסה גם קיצבת ילדים.

רוב שפע.