גיזום ענפי עצים בשמיטה

שאלה:

שלום רב
יש לנו עץ גדול (שלא מוציא פירות רק פירות האלה שעטלפים אוכלים )וענפים שלו גדולים ונכנסים למרזבים וחוסם אותם וגם רופף על רעפים ומפריע לפתח הסכך לסוכה וגורם לפסול הסכך האם מותר לגזום את הענפים האלה גם בשנת השמיטה או צריכים לעשות את זה לפני ראש השנה ?
בברכה
עמנואל

תשובה:

שלום וברכה

אם הפירות ממש לא ראויים למאכל אדם או בהמה, דינו כעץ סרק שמותר לגזום למניעת הפרעה, אינני בטוח שזה אכן כך, ויש כאן חשש הפסד פירות שביעית, לכן הייתי מציע לגזום לפני השמיטה היטב והכל יהיה טוב, יש לנו עוד שבועיים תמימים, למה להכנס לחששות?

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה
    עכשיו אין שום פירות או פרחים או צמחים בכלל על העץ (יש כאלה שקוראים אותו עץ חזיר) לגבי הפירות הם נראים כמו עיגולים צהובים שעטלפים אוכלים האם זה נקרא מאכל בהמה ?