הפסקות בעבודה מהבית

שאלה:

שלום וברכה,
ראשית אפשתח בכבוד אכסניה על האתר המדהים הזה שמחכים את הלומדים בו וג בזמני דפגרא יש אפשרות ללמוד הלכה למעשה.
אשתי עובדת מהבית כבר תקופה ארוכה (מהסגר הראשון). בשונה מעבודה במשרד שבו מתחימים כרטיס בתחילת היום ובסוף היום העבודה נמשכת לאורך חלק נכבד מהיום.
האם כל פעם שעושה הפסקה היא צריכה לחשב את הדקות שבהם לא עבדה? הרי אם הייתה במשרד יוצא שהייתה מדברת עם קולגה מהעבודה, הולכת להכין קפה ומתעכבת לדבר קצת?
האם לאחר שיחה ארוכה ומתישה שלוקחת את כל הכוחות ובעקבות כך צריכה לקחת הפסקה בשביל לחזור לריכוז צריכה לחשב את השעות? ומה הדין עם במקום לקחת הפסקה לאחר שיחה או עבודה של כמה שעות מחליטה ללכת לישון 20 דקות האם צריכה להוריד את זה מהשעות?

בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

עובד צריך לעבוד לפי יכולתו ולפי הדרך המקובלת בין בני אדם. אם מרגיש שהעבודה מתישה ועושה הפסקה קצרה לשיחה קצרה או לשתייה, אין איסור. אם עושה סתם הפסקות של כדרך העולם יש בדבר משום איסור גזל. אין הבדל אם זה בבית או בעבודה. ולכן הפסקה לשינה אינה הפסקה מקובלת ואסור והפסקות קצרות של דיבור עם חברות בעבודה נחשב של הפסקה מקובלת ואין לאסור.

בהצלחה.