ביטוח מחלות קשות

שאלה:

יש כיום סוכני ביטוח שמציעים ביטוח מפני מחלות קשות שבמקרה שאחד מבני הבית ח"ו יחלה במחלת הסרטן או שאר מחלות קשות יקבלו פיצוי של מאתיים אלף ש"ח (יש כמה סוגי ביטוח) שזה יקל למשפחה להתמודד עם התקופה הקשה הזאת של המחלה
הפיצוי אינו קשור להוצאות רפואיות שעל זה יש לי ביטוח בריאות אלא על שאר כל הדברים שסביב זה כגון שכתוצאה מזה אי אפשר לעבוד כרגיל ואין הכנסה כמו תמיד וכדו'
האם יש לעשות את ההשתדלות הזאת או שזה השתדלות מעבר למה שהאדם צריך לחשוב עליהם
מצד אחד תכנית ערבים וכן ביטוח בריאות שזה על הוצאות רפואיות שמענו מגדולי הדור שזה ראוי ונכון לעשות אז מה הנכון בעניין הזה?

תשובה:

בודאי אין חיוב לעשות כזה ביטוח, אבל גם אין איסור, וכל אחד יכול לעשות בזה כפי הרגשת ליבו.

שנזכה לחיים טובים ומאושרים.