ועד בית בשמיטה בבניין משותף

שאלה:

שלום רב,
אני גר בבניין עם גינה משותפת ועם שכנים חילוניים
הבניין מתוחזק ע"י חברת ניהול שמעסיקה בין הייתר גם גנן שאמור להמשיך לעבוד גם בשנת השמיטה לפי החוזה שנחתם זה מכבר.
אישתי היא הגיזברית של הבניין כלומר אוספת את תשלומי ועד הבית מהדיירים ומעבירה לחברת הניהול בכל חודש.
לא העלתי את נושא שמיטה בפני הדיירים כי אני מניח שלא ישמעו לי ובנוסף אישתי לא מעוניינת לעזוב את תפקידה. האם יש לי דרך להינצל מלהיות שותף מאיסורי עבודות גינה בשמיטה ? האם הפקר חלקי בגינה מועיל ?
נ.ב. בבניין יש חניון תת קרקעי ומעליו הגינה עם דשא צמחים וכו'

תשובה:

אינני רואה כל אפשרות לשמש כגזבר באופן שאתם פשוט משלמים לגנן את שכרו על מנת לעבוד בשמיטה. כיון שהגינה תחת כיפת השמים לא יועיל מה שיש תחתיה חניון.

כאשר אתה לא גזבר וכל הפעילות מתנהלת על כרחך והדבר אינו בידך, ראה כאן מה לעשות.

בשורות טובות.