העברת עצי פרי מעציצים בתוספת שמיטה

שאלה:

שלום רב
זרעתי עצי פרי, הם נבטו לפני חודשיים , הם כרגע בעציץ נקוב עם הפסק בינם לקרקע,
האם מותר כעת להעבירם לעציץ גדול יותר שבו יוכלו להתפתח?
תודה

תשובה:

לא הבנתי מה הכוונה הפסק בין העציץ לקרקע, אם הכוונה לאויר זה לא בעיה, אם הכוונה למשהו שמפסיק הרי שזה לא עציץ נקוב…

הכלל כך: אם זה היה בעציץ נקוב ואין משהו מפסיק בינו לקרקע, מותר להעבירו לעציץ נקוב אחר עד כ"ט אלול ובלבד שהגוש בו הוא גדל לא יתפורר בדרך והוא עדיין יכול לחיות בו לבדו.

אם זה היה עציץ שאינו נקוב, היתר זה קיים רק עד כ"ט באב.

אם אתה מעביר אותו לעציץ שאינו נקוב [וגם ענפיו לא יהיו מעל הקרקע אלא יש משהו מפסיק!] יש להקל עד ט"ו אלול, ראה משפטי ארץ פרק א סעיף ח.