שחרית – תשלומין, שלא בזמנה

שאלה:

שלום כבוד הרב,

אשמח אם תוכל לענות לי בזמן הקרוב, הפסדתי את תפילת השחרית והק"ש שבזמנה ואני בצער.

אני יודע שמתפללים תשלומין של שחרית לאחר שמו"ע של מנחה.

כך אני נוהג במקרים כאלה:

1. ברכות השחר, התורה וברכות הקימה (זוקף כפופים אסורים וכו')

2. טלית ותפילין כולל 4 פרשיות

3. מנחה

4. תשלומין שחרית

האם הסדר בסדר הרב?

האם יש צורך להשלים את הדזמרא (הבנתי שאת: ברוך שאמר, אשרי וישתבח אם הפסדת בזמנם הפסדת והם לא נאמרים, אך מה עם ההללויות ויתר החלקים)?

תודה הרב

תשובה:

אני חושב שיש לנו כאן טעות. גם כאשר הפסדת זמן תפילה, אם עדיין לא חצות היום, מתפללים שחרית ולא ממתינים למנחה! רק אם עבר חצות היום אתה ממתין למנחה. יש שהורו שגם ברכות קריאת שמע אין לומר לאחר זמן תפילה, אבל בני אשכנז יוכלו לסמוך על הוראת המשנה ברורה בזה בסי' נב וכן לברך.

בשורות טובות.