מאילו סיבות רוחניות אדם נפטר מן העולם?

שאלה:

שלום רציתי בבקשה לשאול, מתי בעצם לפי השקפת היהדות אדם נפטר מן העולם (מבחינה רוחנית)?
הסיבות שאני מכיר הינן:
1. כאשר הוא סיים את תפקידו/התיקון שלו בעולם הזה
2. כאשר הוא חטא ונגזר עליו מיתה מפני חטאיו או מפני חטאי דורו.
3.הביא על עצמו חולי כאשר לא שמר על בריאותו.
4.לא חטא ומת בעוון אדם הראשון כגון בנימין וישי.
5.אדם אחר התרשל/הרגו והביא למותו.
האם יש סיבות נוספות ? כלומר אדם שחטאיו מועטים וטרם סיים תפקידו בעולם האם יתכן שיפטר מן העולם מסיבות אחרות שציינתי? כלומר משהו השתנה "בתוכנית המקורית" של הבורא כלפי אותה בריאה?

תשובה:

אין עוד סיבות, זה מספיק… בנוגע למה שציינת באות 5 זה כידוע מחלוקת גדולה בין האור החיים הק' לחובות הלבבות אם אדם אחר יכול לבחור להרוג את חברו, והתפיסה המקובלת שהדבר בלתי אפשרי.

שנדע רק טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. האם אין עוד סיבה? כאשר מגיע לקצבת ימיו גם אם לא השלים את תפקידו מחד גיסא אך יחד עם זאת הוא גם לא חטא בחטא אשר כזה שבגינו יגזר עליו מיתה. לעניות-דעתי למעט אנשים גדולים ביותר אין "הארכת-חוזה". יש תפקיד ויש זמן. מי שלא ביצע את תפקידו בזמן הקצוב "אכל אותה". ובגדול.