קבלת מוצר בטעות

שאלה:

שלום כבוד הרב,הזמנתי מאליקפרס (מוכר סיני)מוצר אחד בטעות המוכר טעה ושלח אותו מוצר פעמיים.
המוכר לא שם לב שהוא שלח אותו מוצר פעמיים.
1)האם אני חייב להודיע לו?
2)איני רוצה לשלם לו על שני מוצרים האם אני חייב לשלם לו אף על פי שזה טעות שלו?

תשובה:

שלום וברכה,

המוצר ששלח לך בטעות דינו כטעות גוי שמותרת ואין עליך חובה להשיבו. בנוסף ניתן לומר שדינו כאבדת גוי כיון ששלח את זה בדואר ויצא ממנו וזה אבוד ממנו, ואבדית גוי אסור להחזירה. לכן אתה יכול לקחת את המוצר הנוסף לעצמך ואינך צריך להודיע את המוכר הגוי.

בהצלחה.

מקורות:

טעות גוי – שו"ע שמח סעיף ב.

אבידת גוי – שו"ע סימן רסו סעיף א.