איך עמי אפריקה נוצרו? הרי אדם וחוה היו לבנים

שאלה:

שלום.
שאלה שמאוד מעניינת אותי.
אדם וחוה הם הראשונים שנוצרו ואנחנו הרי שושלת שלהם , אבל איך האתיופים נוצרו אם שניהם היו לבנים…

תשובה:

שלום וברכה

השאלה נוגעת לכל ההבדלים לאו דוקא בין האומות, אלא גם בתוך העם היהודי עצמו בין הקהילות השונות, איך הדבר נוצר אחר שכולנו היינו יחד עד אמצע זמן בית ראשון. עמד על כך הגר"א בביאורו למשניות נגעים פרק ב', שם מבואר ש"מראה יהודי" הוא כאשכרוע [משהו כמו מראה מזרחי כהה באמצע כזה], ואיך נהיו בני אשכנז לבנים כל כך, וכתב שהגוון משתנה לפי האקלים השונה ותלוי במקום הגידול.