לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

להשתמש עם הזיכוי מהעבודה לאחר זמן

שאלה:

שלום
העבודה של אשתי נותנת לכל עובד בונוס של 3 אלף ש"ח בשנה. הבונוס משמש למטרות כמו חברות נקיון וכו', ובהצגת קבלה העבודה נותנת החזר.

הבונוס ניתן כל שנה ב1 לאוגוסט ואם לא משתמשים בו, הכסף יורד לטמיון ומתחיל מחזור חדש של 3 אלף ש"ח.

אנחנו גילינו על הבונוס הזה רק היום, ובכדי לא לאבד את הכסף של השנה הזו, ברצוננו להביא מחר חברת צביעה בכדי לצבוע את הבית. תכננו בכל מקרה לצבוע מכיוון שאחנו שוכרים ועוזבים את הדירה וזה בא לנו מן השמים!
אנחנו רוצים לשלם לו סכום סמלי, למשל על מחיר הצבע בלבד, והוא בתמורה ייתן לנו קבלה על סך 3 אלף ש"ח (כי עבודת הצביעה באמת תהיה בסכום זה). העבודה עצמה תתבצע רק עוד שבועיים כאשר נעזוב את הדירה. האם זה בסדר היות וסו"ס התחלנו לשלם תוך התקופה של השנה הזו (אנחנו כבר בסוף יולי ממש)?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לכם לשלם לו מראש או לתת צ'יק דחוי והוא יחתום לכם חוזה שחייב לכם עבודה בשווי 3,000 ש"ח. והוא יוכל לעשות זאת גם בעוד תקופה.

בהצלחה.

מקורות:

הזיכוי שלכם הוא התחיבות ממונית מהעבודה – חלק מהמשכורת, ולכן מותר לכם גם לממש את זה שאתם עכשיו רוכשים זכות של עבודה והעבודה תמומש אח"כ.