לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה עושים כאשר הכתובה אבדה

שאלה:

אשה שאבדה כתובתה, האם אפשר לסמוך על העתק שנמצא ברבנות, ותקבל צילום בלבד, או לכתוב כתובה דאירכסא?

תשובה:

שלום רב,

בדיעבד בנתיים אפשר לסמוך על הכתובה המופקדת ברבנות. אולם יש להשתדל למהר לערוך כתובה דאירכתא.

מקורות:

בספר משפט הכתובה פרק י' ש"א הביא בשם הגר"ע יוסף זצ"ל שאפשר לסמוך על הכתובה המופקדת אצל הרבנות, אך בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל מובא שאין לסמוך על זה, ולכו"ע ברור שלכתחילה ראוי לכתוב כתובה חדשה. וראה גם בספר משפט הכתובה חלק ז' פרק ס"ה באריכות בענין זה.