גרם חילול שבת של לקוחות

שאלה:

שלום וברכה,
אם אני שולחת ללקוחות מייל ביום חמישי שישלחו לי משהו עד יום ראשון, כיוון שבהמשך השבוע אני אהיה בחופש, ואח"כ זה מאוחר מידי (מדובר על נתוני שכר כדי להכין תלושי שכר לעובדים שלהם).
האם בזה אני גורמת להם לחילול שבת שיכינו זאת בשבת?
שלחתי כבר את המייל וזה נראה לי מתשובת חלק מהלקוחות שהם יכינו זאת בשבת.
האם זה נקרא שגרמתי להם לחילול שבת?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם יכולים בנחת להכין את זה לפני שבת, אין עלייך חובה להמנע מדבר כזה, אבל מהיות טוב ולפנים משורת הדין, ומכאן ולהבא, כאשר את יכולה להסתדר באופן אחר תמנעי ממשהו שיכול לגרום להם לחלל שבת. וכדאי לכתוב מייל בסגנון, מפני קדושת השבת ישמח אותי אם יעשו זאת בזמן אחר…