איסור בורר בשבת במסנני מים אוסמוזה הפוכה

שאלה:

יש לנו מתקן סינון מים של אוסמוזה הפוכה שיוצא ממנו ברז מהשיש שממנו אנו שותים. קראתי בספר הלכות של פוסק ספרדי (הרב אופיר מלכה) שיש בזה איסור בורר. האם זוהי דעה רווחת לגבי סוגיית מסנני המים? האם יש חילוק בזה בין פוסקים אשכנזים לספרדים? אני אשכנזי. בברכה

תשובה:

זו הדעה המקובלת בענין מסנן מים זה שיש בו פחמים, מה שגורם לכך, שלמרות שהמים נכנסים למסנן נקיים, הם מתלכלכים שם ואז שוב יש צורך אמיתי בסינון ולכן יש בזה לכאורה איסור בורר. אינני אומר שאין צד להקל, אבל בהחלט ההוראה שנראית בעיני כמקובלת היא להחמיר בזה, ראה כאן בהרחבה יותר.