להלוות מבלי להיכשל באיסור ריבית

שאלה:

הורי מתגרשים וסוכם בניהם שאימי לוקחת את הדירה הגדולה ומשלימה לאבי את הפער ואין לה את כל הסכום שהיא צריכה לתת לו. השאלה היא : אם אני נותן לה את מה שחסר לה, באיזה אופן יהיה מותר לי להרוויח מהכסף שאני נותן כאשר תמכור את הבית או אחרי 120. אני מבין שלקבוע סכום מסויים שיעבור אלי כאשר תמכור או אחרי 120 זאת ריבית. ולכן אני שואל איזה הסכם אין בו בעיה הלכתית. תודה רבה. דחיפות התשובה חשובה. ושוב תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

יש אפשרות שתלווה לאמא את הכסף עם היתר עסקה ואז תוכל לקבל אחוזים של רווח לכל שנה.

עצה נוספת: שהכסף לא יהיה הלוואה אלא קנייה שאתה קונה ממנה חלק בדירה. אתה יכול לתת לה סכום למשל 100,000 ולרכוש בדירה בעלות בשווי של 120,000, ואין בכך איסור ריבית את אתה קונה מיד בזמן מסירת המעות. ותערכו ביניכם שטר קניה שהיא מוכרת לך חלק בדירה בשווי סכום מסוים. ואם יש לך עוד אחים כדאי שיהיה רישום במנהל המקרקעין כדי שלא תפסיד את כספך.

בהצלחה.