ברכות

שאלה:

לפניו תמר , מיץ פרות גס מתפוח שקדים אגסים.

מה ברכות ראשונות ומה אחרונות

תשובה:

התמר ברכתו העץ ועל העץ, המיץ פירות ברכתו שהכל ובורא נפשות. רק יש לכוון בפירוש שלא לפתוטר את המיץ בברכות כיון שבדיעבד אם בירך עליו העץ יצא ידי חובה וכן בברכה אחרונה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם במיץ פירות אין רוב מים, בכלל לא פשוט שברכתו שהכל, בפרט שהוא מציין שזה מיץ גס ונשמע כפירות שנטחנו ולא זיעת פירות מסחיטתן!
    לבני ספרד אם אכן מדובר בפירות שנטחנו אפילו הוסיף מים אבל הרוב פירות טחונים, זה ב.פ.העץ ויש מאוד להזהר כאן מברכה שאינה צריכה