למשמש בתפילין

שאלה:

שלום וברכה,
אני לומד הלכה באופן קבוע ברוך ה' והיום ישנם 2 הלכות שלא הבנתי אותם כל כך, ואשמח מאוד לעזרה באותם הלכות:
1. "חייב אדם למשמש בתפילין בכל שעה שנזכר מהם, שלא יסיח דעתו מהם, קל וחומר מציץ הקודש שאין בו אלא אזכרה אחת, ואמרה תורה והיה על מצחו תמיד, שהכהן לא יסיח דעתו ממנו, תפילין שיש בהם אזכרות הרבה על אחת כמה וכמה. ומכל מקום אינו חייב למשמש בהם מן התורה, אלא מדברי סופרים וכו' ".
האם אני חייב למשמש בתפילין בכל שעה ?
ומה הכוונה ב"קל וחומר מציץ הקודש שאין בו אלא אזכרה אחת" מה זה ציץ הקודש שאין בו אלא אזכרה אחת

וראיתי בכמה הלכות שרשום המילה "שמאל כל אדם" ו "ימין כל אדם" למה המונח הזה מתייחס? איך שמאל היא גם כל אדם וגם ימין היא כל אדם

ותודה רבה לכם על החסד והעזרה הגדולה שאתם נותנים ועוזרים

תשובה:

שלום ידידי,

למשמש כל שעה לא הכוונה שעה עגולה בשעון, אלא מידי פעם להניח יד על התפילין כדי לזכור מקיומם, אין הגדרה הלכתית בדיוק באיזו תדירות לעשות זאת. מידי פעם.

ציץ הקודש היה נתו על מצח הכהן הגדול במקדש והיה כתוב עליו "קודש לה'".

שמאל כל אדם הכוונה שאדם שכותב ביד ימין השמאל שלו היא היד החלשה, בשונה מאדםן שהוא שמאלי, שהימין שלו היא החלשה, וכביכול היד השמאלית שלו היא זו הימנית שהיא ימין של שאר בני אדם…

בהצלחה רבה בלימודיך.