תרומות – לחץ כאן

בדיקת אצות ים לסושי

שאלה:

איך בודקים אצות ים לסושי[דפי סושי

תשובה:

צריך להפריד את העלים, להשרותם, לשטוף בזרם מים, עדיף לשפשף בספוג את העלים. גם בעלים דקים יש לעשות כנ"ל, קשה יותר לשפשף, אבל צריך להשתדל. וכמובן יש לקנות בהכשר טוב.

Join the Conversation

5 Comments

  1. לפי הגאון הרב שי עמאר שהוא אחד ממומחי הכשרות בדורנו, קשה מאוד מאוד לנקות אצות.
    כדאי להזהר מאוד בדבר, פעמים שדבוקים אליהם סרטנים זעירים מוסבים היטב

  2. אני לא בטוח שלא הייתי מצרף את המוצר הזה לרשימת מוצרים שראוי לו לאדם שלא לצרוך גם אם בכשרות גבוהה:
    1. כרובית
    2. ברוקולי
    3. תותי שדה
    4. עלי גפן מה שנקרא אצלנו בעדות המזרח "יפרח"
    5 עלי ארטישוק

  3. וואו, אני רואה שעשית שטייגען היום, כבר נתייחס לכל תגובותיך…
    מה שאמרתי בכשרות מהודרת הכוונה פיקוח על חרקים, לא התכוונתי לפיקוח על תרומות ומעשרות.ובענין זה ברוקולי וכרובית אני מכיר [אגב לא תמיד, קשה להם להצליח בזה] השאר אני לא בטוח שיש.

  4. אני מכיר מומחה עולמי בתחום הכשרות שאמר לי שגם את הכרובית\ברוקולי בהשגחות המעולות, לא מעז לאכול.
    אבל כמובן הוא מורה לשואלים שאכן מותר לאכול את המוצר הזה מההשגחות הגבוהות, אלא שעל עצמו גזר שלא לאכול. כנראה החשש במוצרים הללו כל כך גבוה, שאפילו עם ההשגחות המעולות 100% בטחון אין לנו.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל