קימה משבעה

שאלה:

איך יוצאים משבעה אם היא מסתיימת לפני כניסת שבת בשישי אחרי השחרית?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר השבעה מסתיימת ביום שישי בבוקר – שכיח רק כאשר הקבורה היתה ממש לפני שבת ולא הספיקו לשבת ביום שישי שעבר. אם הקבורה היתה במוצאי שבת, אז קמים בשבת בבוקר ולא בשישי בבוקר. סיום השבעה הוא לפי זמן הקבורה. אזי מתפללים שחרית מוקדם, ואחר כך קמים ועולים לקבר עוד לפני חצות היום. ואם זה מסתיים בשבת בבוקר, עלייה לקבר תהיה ביום ראשון. עכשיו יום ראשון זה תשעה באב וקשה לעלות אולי בתענית, במידה וזה לא מתאפשר תעלו ביום שני.

בשורות טובות.