יועץ שנתן עיצה לא נכונה

שאלה:

אני עובד בייעוץ לפני רכישת רכב. המלצתי למישהו על רכישת רכב מסוים אחרי שבדקתי אותו והבנתי שיש בו תקלה שלדעתי הייתה קטנה ולאחר מעשה התבררה כסבוכה יותר. האם עלי לקחת אחריות, לעניין לשלם את הנזק או לפחות לשלם את שכר טרחתי?

תשובה:

שלום וברכה,

יועץ שמקבל תשלום עבור היעוץ נושא באחריות, ולכן אם נתן יעוץ כושל חייב בנזק. ואם נתן ללקוח עצה לרכוש רכב והתברר שהרכב תקול עליו לשלם על ההפסד של הלקוח.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן שו סעיף ו מראה דינר לשולחני והשולחני טעה ואמר לו שהמטבע טוב, אם הוא בשכר חייב השולחני לשלם על הנזק.