מעשרות מדמי כיס

שאלה:

האם ילד שמקבל מהוריו (שמעשרים את הכסף) דמי כיס צריך להביא מעשר?

תשובה:

ילד שאין לו הכנסות והוא תלוי בהוריו ומקבל מהם את צרכיו, והדמי כיס מועטים ומיועדים לממתק כזה או אחר, לא נותן מעשרות מכספים אלו. אבל אם מדובר בסך קבוע שהוא מקבל מההורים ויכול לעשות בו כרצונו, לאו דוקא לצורך כזה או אחר – יש להפריש, אלא אם כן יש לבן הוצאות שהוא צריך לקנות דוקא משלו ואין לו די הכנסות לכל צרכיו שאז דינו כעני. ויש שפטרו בכלל נער שתלוי בהוריו מדמי מעשרות.

יום נעים.

מקורות:

תשובות והנהגות ח"ג סי' רפב.