רצועות תפילין שחורות משני צדדים

שאלה:

יש לי רצועות שחורות משני הצדדים מישהו אמר לי שאין על זה מסורת
רציתי לשאול האם זה כשר לכתחילה והאם מישהו מהפוסקים מתייחס לזהיישר כח

תשובה:

אין צורך במסורת, אין שום חסרון במה שהרצועה מושחרת משני הצדדים, העיקר הוא שלא להפוך לצד השני, וזה קיים גם כאן. הסיבה לצביעתן כך היא פשוטה, כדי שגם אם יתקלף מעט צבע כפי שמצוי עדיין הרצועה תשאר שחורה, לכן זה לא נעשה באופן של צביעה משני צדדים, אלא כל הרצועה שרויה היטב בצבע וספוגה בו, וכל מה שתגרד עדיין ישאר שחור.

מקורות:

על כך שאסור להפוך גם אם זה מושחר ראה ביאור הלכה סי' לג.