תובע שלא תבע לבית הדין

שאלה:

היה ביני לבין שכני דין ודברים בנושא בניה. וכמה פעמים אמרתי לו שאני לא יודע אם מי האמת, נלך יחדיו בחבירות לבית הדין, ומה שיאמרו מקובל עלי, שאם באמת הדין עמו, בשמחה אעשה מה שיאמרו. והשכן לא מעוניין ללכת לבית הדין, אבל רואים שכועס בליבו. מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

אין עליך חובה לשלם כל עוד לא ברור שאתה חייב. אם אתה מודיע לו שאתה מעוניין לשלם אחרי שיפסקו בבית דין יצאת ידי חובה. ועל זה נאמר המוציא מחברו עליו הראיה, וכמו כן התובע את חברו עליו להוכיח את התביעה, וההוכחה תהיה בבית דין.

יתכן והוא מפחד ממעמד של דיון בבית דין ולכן אתה יכול לומר לו שאתה מוכן לנהוג לפנים משורת הדין [אם אתה מעוניין] ושניכם תיגשו לדיין אחד ולא לדיון בבית דין, או שהצדדים יכתבו את הטענות ובית דין ישיבו לפי הטענות.

בהצלחה.