גיטרה שהונחה תחת מושב באוטובוס וניזוקה

שאלה:

שלום!
בנות בית ספר (גדולות מגיל בת מצוה) יצאו לטיול. הבנות קיבלו אוטובוס חדיש עם כסאות מתכווננים. אחת הבנות ישבה בכסא שלפני הדלת האחווית והורידה את הכסא. בת אחרת הניחה באותו מקום את הגיטרה שלה ובעקבות הורדת הכסא הגיטרה נשברה. האם הבת שהורידה את הכסא חייבת לשלם על הגיטרה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבת שהורידה את הכיסא לא ידעה שיש גיטרה מתחת לכיסא, פטור מתשלומי נזקין. אם ידעה שיש גיטרה חייבת לשלם על נזק הגיטרה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן תיב סעיפים א – ב מבואר שאם שהלך ברשות הרבים ונתקל בחבית ושבר את החבית – פטור. כיון שהלך כדרכו ואין דרך בני אדם להתבונן בדרכים. אבל אם החבית הייתה מונחת בבית הבד – מקום שמניחים חביות – ועבר אדם ושבר את החבית חייב המזיק, שבמקום זה צריך להתבונן ולהיזהר שלא יזיק בהליכתו. ומכאן יש ללמוד למקרה הנ"ל שישב באוטובוס והוריד את הכסא, לא אמור לחשוב שיש גיטרה מתחת לכיסא, ולכן פטור המזיק. אבל ידע שהניחו שם גיטרה עליו להיזהר.