שמן זית ליובש באפרכסת האוזן בשבת

שאלה:

שלום רב , יש לי גרוי באוזן שגורם לגירוד ,הרופא המליץ לשים שמן זית .
האם מותר לי לשים את השמן זית בשבת? אם כן באיזה אופן מותר לשים ? מדובר על החלק הפנימי של האוזן (פנים האפרכסת) אך לא ממש בחור עצמו (פירטתי למקרה שיש נפקא מינה הלכתית לגבי אופן השימוש בשמן באם מותר).
מיותר לציין שזה מצער ומפריע כאשר לא מטופל…
המון תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שיש לך פשוט יובש באפרכסת האוזן, בדומה למה שיש לאנשים בשפתיים, כל עוד זה לא פצוע זה לא מוגדר כחולי וממילא זו לא רפואה אלא סיכה ומותר לשים בשבת, כמובן אין להספיג בצמר גפן בגלל איסור סוחט אלא פשוט למרוח עם האצבע.

רפואה שלמה.