בענין כספי מעשר

שאלה:

שלו' כבוד הרב,
בלי נדר ובעז"ה חשבתי לרכוש מכספי מעשר מכונת גילוח בד"ץ הרב גרוס לקרוב דתי מסורתי שומר מצוות אך בחלק מהמצוות לא מודע לכל הפרטים של המצווה כמו בענין זה שחושב שאין בעיה להתגלח אם מכונת גילוח(יש פוסקים שמתירים?) אבל אם אומר לו לרכוש את המכונה עם השגחת הבד"ץ לא נראה לי שיבצע זאת הן מפאת רגילותו זה בשנים להתגלח כך הן מפאת הוצאותיו הכספיי'ם והן מבחינת שלא נראה לו שזה חמור כל כך.
אמנם רגילותי זה שנים(אבל לא זכור לי שקבלתי על עצמי שזה יהיה בקביעות) למסור את כספי המעשר למוסד/י צדקה מסויי'ם
ששם אני חושב מחלקים את הכסף ללומדי תורה, משפחות וכיוצ"ב ובמקרה זה כביכול אני רוצה לשנות מרגילות יעוד הכסף.

שאלותי בבקשה הן: א. הרי מצד זה שאין נותנים כסף מעשר לדבר מצווה שאתה מחויי'ב בו אולי יש בעיה פה הרי הוא מחויי'ב להתגלח באופן כשר ועליו מוטלת החובה לרכוש מכונה כשרה ומכספי חולין או לחילופין הזולת שרוצה לרכוש עבורו?

ב. במידה וכן אפשר לעשות זאת, האם ישנה מניעה מצד שינוי היעוד הרגיל הקודם במתן כספי המעשר אל יעוד זה של רכישת המכונה?

בברכה,

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח עלפי דבריך שמעולם לא היתה לך כוונה לתת דוקא לעניים, שהרי אתה כלל לא בטוח שזה מה שהמוסד הזה אכן עושה בכספך, ממילא את היכול לתת למטרה הנ"ל, הוא אמנם חייב אולי אבל אתה לא, וזה בסדר לתת ממעשר, רק כדי שזה לא יהיה לריק, תוודא אצלו קודם לכן שהוא מוכן לכך שהמכונה תהיה פחות יעילה, וזה לא יגרום לו לחזור לזו הישנה, כי אם יעשה כך לא עשית כלום…  המכונה פחות יעילה גם היא קצת פחות איכותית, וגם בגלל הרשת העבה יותר. זה כמובן מצויין, אבל תשכנע אותו בכך.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

תגובה 1