שאלה:
שלום,
אכלתי דג במקום העבודה , כאשר שאלתי אם הדג פרווה לחלוטין הטבח אמר לי שאחרי שהוא אופה את הבשרי בתנור הוא שוטף אותו טוב עם אדים, מחכה כמה דקות ואז מכניס את הדג.
מה הדין לאשכנזים ולספרדים? האם צריך לחכות 6 שעות?
תודה
תשובה:
זה בסדר גמור. אם התנור נקי, הדג פרווה [לגבי לאוכלו עם חלב ממש יש להחמיר לפחות לבני אשכנז, אבל שש שעות לא צריך להמתין].
מה הסברא לאסור?
אם נאפה בכלי פרווה
מי אסר? ואם כוונתך לגבי לאכול עם חלב ממש, הרי מדובר בתנור בן יומו שלא עבר הכשרה אלא נקיון. ראה סי' צה.
השאר תגובה