עבודה שהוצעה בשבת

שאלה:

בוקר טוב,
האם מותר לקחת עבודה שהוצעה לי בשבת?
תודה!

תשובה:

מותר. כיון שבעצם אין לך עכשיו הנאה ממעשה שבת, אחרי שכבר עבר זמן שניתן היה להציע לך עבודה זו לאחר השבת.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם האיסור של ליהנות ממעשה שבת נוהג גם בדין של ודבר דבר שלא יהיה דיבורך בשבת כדיבורך בחול
    ואם כן הרי כאן עשה אחר עבירה בשבילי כלומר דיבר לצורכי ובמומר צריך להיות אסור לעולם כמו במקום שאני יודע שמסעדה חילונית מחללת שבת בישלה ללקוחותיה בשבת שאסור לי לאכול שם לעולם אותו מאכל