תחבושות לאישה בשבת

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב
אישה שיש לה וסת בשבת , והולכת עם תחבושת בתחתון , ומורידה את התחתון יחד עם התחבושת , ושמה תחתון חדש עם תחבושת חדשה, מה עושה עם התחתון שעליו התחבושת הישנה ? הרי אסור להסיר אותה מהתחתון בשבת. מה אמורה לעשות ? הרי לא תזרוק את התחתון לפח כי אחרי השבת רוצה לכבס אותו ולהשתמש שוב.

תשובה:

כיון שזה הודבק זמנית מותר להורדי ולזרוק, אבל בשעה שזורקים יש להקפיד לא להדביק אותה, אלא לזרוק כפי שהיא לפח האשפה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמדומני שהשואל רוצה לדעת מבחינת נידון המוקצה שבתחבושת המשומשת ואיני בטוח שהתכוון לנידון של תופר..
    אם זה גרף של רעי מותר בשופי להוציא ולהשליך לפח אבל מה אם זה לא גדר של גרף של רעי? תחבושת לא מוכתמת אין בה שימוש וודאי שרוצים לזורקה אבל לא בטוח שבגדר גרף של רעי

  2. נראה בעיני שזה ודאי גרף של רעי, מסירים כי היא מוכתמת, יש לדון באופן שבלאו הכי לא לובשים שוב את הבגד שאולי באמת אין את ההיתר של גרף של רעי, כי זה לא נצרך השבת וזו אכן הערה נכונה, נראה להתיר להסיר רק אם ממשיכים ללבוש את הבגד.

  3. יש בענין זה חילוקי דעות בדעת הגרש"ז אויערבך, בארחות שבת פרק יא ס"ק נ הביאו שהחמיר ובשש"כ פרק טו הובא שהקל, המהרי"ל דיסקין כידוע הקל בכך, משום שאין צורך בסגירה אלא עד ההשלכה לפח וזה לא נחשב קשר העשוי לעולם, וכ"כ בציץ אליעזר חלק טז סי' טו והנדון שלנו זהה לנדון הנ"ל.