להסתיר מהביטוח את פרטי הנהג הפוגע

שאלה:

שבוע שעבר רכב נתקע ברכב שלי מאחור באופן שודאי הפוגע בי אשם אלה של הנהג שפגע בי אין ביטוח בכלל והוא ערבי שגר מאוד קרוב אליי ויודע איפה אני גר לי יש פוליסה כולל מקיף יש לי שתי אפשרויות האחת הפשוטה לדווח עליו לביטוח ועל אף שלא אין ביטוח ואני אצטרך בין כו להפעיל את המקיף ולשלם את ההשתתפות עצמית אבל לביטוח יהיה את מי לתבוע באופן זה אני גם יפסיד את ההשתתפות עצמית והעלה את הפרמיה וגם אני יזיק באופן חזק מאוד לאותו ערבי ויש לי חשש שינסה לנקום אפשרות שנייה פשוט לא לדווח עליו ולתבוע את המקיף שלי בסוג של תאונה של פגע וברח שאין לי את הפרטים וככה לא להסתכן רק שאז אני מפסיד את הביטוח האם דבר זה מותר בנוסף לזה שאם אני לא אדווח עליו אז אני כן יוכל לבקש ממנו שישלם לי את ההשתתפות עצמית והעלאת הפרמיה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי החוזה של הלקוח עם החברת ביטוח חייב הלקוח לדווח מי הנהג הפוגע, ולכן אסור להעלים את פרטי הפוגע אם יודע מיהו הפוגע, ואם לא מקיים את התנאי הפוליסה יש בדבר משום איסור גזל. אתה יכול לשאול את הנהג אם מעוניין לשלם בעצמו או שאתה מערב את הביטוח שלך.

בהצלחה.