גזלתי חולצות ואיני יודעת למי להשיב

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לכם אתר מעניין. לפני קרוב לעשרים שנה גזלתי כנראה 2 חולצות מנערה שהיתי אצלה פעם אחת בחיי בבית שאינו בעירי, ואין אני יודעת כלל היכן הייתי. גם אחותי שהייתה איתי, לא יודעת להגיד לי כתובת. תרמתי 200 ש"ח לארגון תיקון הגזל, ואני עדיין לא שלמה עם עצמי ומרגישה שהעוון בידי. מה נכון לעשות? תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שגזל ולא יודע למי ישיב את הגזל, תקנו חכמים שישעה אם מעות הגזל צורכי רבים – ייתן למקום ציבורי – בית כנסת, מקווה או מתנ"ס וכדו'. וכתב בערוך השלחן שמשים יזמינו שהנגזל או יורשיו יהנו מהכסף שתקם ובזה תהיה השבת הגזל.

איני יודע מה טיבו של ארגון תיקון הגזל, אבל אם הוא הכסף עובר לצורכי רבים, או שמזכים לנגזל ויחזירו לו כשיבוא אליהו יש לסמוך על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שסו סעיף ב. ובערוך השלחן שם.