מכסה בקבוק

שאלה:

בדרך חזור מהמשפחתון הגעתי לקצה המדרכה עמדתי לרדת עם העגלה אל הכביש והיה נראה לי שהתינוק שלי זרק את מכסה הבקבוק והוא מונח על האספלט
הרמתי את המכסה והנחתי ליד בני בעגלה. חזרתי הביתה וגיליתי שהמכסה שלו בעגלה ויותר נקי ממה שהיה זרוק.
האם יש למכסה שקוף ערך? סימנים? אפשר לעשות השבת אבידה? האם אפשר לזרוק.

תשובה:

שלום וברכה,

המכסה של הבקבוק דינו כאבדה שאין בה סימנים, ומסתבר שבעל הבקבוק הבחין בנפילה והתייאש, ולכן המכסה שייך למוצא.

בהצלחה.

מקורות:

מכסה של בקבוק הוא דבר שאדם מבחין תוך זמן קצר בנפילה ולכן אין בעיה של ייאוש שלא מדעת ומותר למוצא לקחתו.