בזיונות – איך מתנערים מהכאב?

שאלה:

שלום רב רציתי לדעת איך אפשר להתמודד עם בזיונות ופגיעה אישית?

תשובה:

שלום וברכה

העבודה האמיתית היא זו הפנימית בתוכנו. לחזק את האמונה בגודל נשמתנו ורוחנו, במעלת אישיותו של הנפגע, וכך ממילא הוא יבין שאין כל מקום לדבריו של אדם בזוי שמגדף ומעליב. הפגיעה האישת נובעת מכך שאדם לא מספיק שלם עם עצמו, ולא מספיק בטוח באישיות, ואת זה צריך לחזק מאוד, לא רק כדי להמנע מפגיעה אלא כדי באמת להבין את גודל היעוד והיכולת שלו לפעול ולעשות כאן עלי אדמות!

חיזקו ונתחזקה! אף אחד לא שווה את הכאב הנגרם לו מדבריו הלא ראויים! אם נפנים את זה לא נפגע. חז"ל כבר אמרו "הכל לפי המבייש והמתבייש", כלומר בושה הבאה מאדם נמוך אינה מביישת..

שבת שלום ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מחילה מרבינו אך משמעות הסוגיה היא לא כך. על המשנה בכתובות הברטנורא מביא ראיה מפרק החובל כי אדם קל שבייש בושתו מרובה "וכן עיקר" והמתבייש לפי חשיבותו בושתו.