לעשות חשבון מה השעה בחו"ל בשביל להזמין מוצר ביום טוב שני?

שאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול שאלה לגבי אם אני רוצה לרכוש למשל היום משהו בחו"ל, הםא אני צריך לעשות חשבון מה השעה כעת אצלם ואולי המוכר הוא יהודי, וא"כ אולי אצלם עדיין זה יו"ט שני של גלויות וא"כ אולי אני גורם לו לעשות בשבילי משהו בשבת/יו"ט?
זאת אומרת האם אני צריך לבדוק מהם ההבדלי שעות בין כאן בארץ לשם, ואח"כ לחשבן מתי יוצא אצלם וכו' וכו'?

אני מקווה שהסברתי היטב את השאלה, ואם לא – אשמח לבאר אותה יותר טוב, אם צריך.

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שלא יודע לך שהם יהודים אין צורך לחשוש כיון שהרוב שם נכרים, בפרט שזה יום טוב שני שהוא ספק דרבנן, אבל אם הם יהודים ודאי שיש להמתין עד לסיום החג אצלם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה, השאלה שלי היתה גם לגבי שבת ולא רק ביו"ט שני, היו"ט שני היום היה רק בשביל הדוגמא.
    …אבל שאלתי את השאלה הזאת, כי ראיתי שכתבתם קצת אחרת לפני כמה שנים בשאלה כזאת, ולכן איני יודע ואשמח לדעת באופן סופי, כי כאן אמרתם שהולכים אחר הרוב ואילו בשאלה כאן:
    https://din.org.il/2017/06/26/%D7%94%D7%AA%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A9-%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%93%D7%9D-%D7%9E%D7%97%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%A9%D7%9D-%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%A9%D7%91/

    כתבתם שאפילו כך צריך לחשוש כי זה קבוע ואפילו בסין שזה באמת ממש רוב עצום ומוחלט זה גויים צריך לחשוש.
    אני גם מכיר שכתוב בכמה מקומות במסכת מכשירין שהולכים אחר הרוב, כמו"כ אם מצא תינוק מושלך וכו'.
    יישר כח…

  2. נכון שיש חשש קבוע, אבל תמיד כשיש לצרף משהו, כאן זה יום טוב שני, ושם שאין איסור מסייע למומר, ניתן בשעת הצורך לסמוך על כך.