מתווך

שאלה:

יש אדם בשם רונן שיכול לסדר בבנק הון עצמי באיזה שהוא צורה. יש מתווך בשם חיים שמפנה לאותו אדם וגובה כמה אלפי ש"ח רק על התיווך שיגיעו אליו, ולאדם שנעזר בשרותיו אמר חיים שאם אתה יודע על אנשים שצריכים אז רק דרכי ואל תתן להם את המספר של רונן עצמו. האם הוא חייב להקשיב לו?

תשובה:

שלום וברכה,

חיים לא יכול לחייב לקוחות שיעבירו חברים דרכו. מותר ללקוחות להציע את רונן ישירות ולדלג על חיים.

בהצלחה.

מקורות:

מתווך זכאי לקבל זכר על מה שתיווך בלבד. מתווך לא זכאי לעסקאות שהתגלגלו אח"כ. וכ"ש שלא יוכל לחייב לקוחות שעסקאות אחרות יהיו דרכו ויקבל שכר, ולכן לא יוכל לחייב שיביאו חברים אחרים דרכו. אחרי שהוא הפגיש אותם עם רונן מותר להם להציע את רונן ישירות.