קופת גמל להשקעה מסלול מניות

שאלה:

שלום,
ישנו מוצר פנסיוני הנקרא "קופת גמל להשקעה". יש מסלולים של מניות, הלכה וכו'
לפי הניתוחים שמוצגים התשואה שנתית לפי 3 שנים אחרונות במניות הינה גבוהה ממסלול הלכה. בערך 11% מול 4.9%.
השאלה היא, אני התחלתי במסלול הלכה, עקב הרווחים המוצגים האם מותר לי לעבור למסלול מניות?
האם מותר לי לפתוח קופה כזאת לילדים במסלול מניות?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי דעתם של הרבנים הגאונים רבי משה פיינשטיין ורבי ש"ז אוירבך ורבי י"ש אלישיב מותר להצטרף למסלול מניות שלא במסלול הלכה. גם הם העדיפו שיהיה מסלול הלכה, ולכן אם מדובר בהפסד גדול אין צורך להחמיר.

חשוב לדעת שיש מסלולי הלכה שעוסקים גם במניות והרווחים גבוהים. המסלול נקרא בשם תשואה כהלכה, בחברת אלטשולר שחם, וכן בעוד שני חברות. ניתן להרוויח גם רווחים גבוהים של מניות, וגם מסלול הלכה.

בהצלחה.