ממונות

שאלה:

מתווך, שנתן מידע על בית או קרקע למכירה עם כתובת מדויקת ומחיר , על מנת שייתן לו שיתוף בדמי תיווך,[ולא חתמו ביניהם אלא רק בסיכום בעל פה] הלך המתווך השני ועקף את המתווך הראשון [אולי שלח מישהו שלישי] וביצע את העיסקה וקיבל דמי תיווך, כעת לא משלם דמי תיווך לראשון, האם גזל בידו?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המתווך הראשון נתן את המידע ללקוח ודאי שמגיע לו דמי תיווך. אני מבין שהמתווך לא דיבר עם הלקוח אלא עם מתווך אחר, במקרה כזה אם התנה איתו שנותן לו את המידע והמתווך יביא לקוח ויתחלקו בדמי תיווך, נחשב שנתן לו את המידע בשכר, ואסור לו להערים ולגבות את הכסף לבדו וחייב המתווך השני לתת למתווך הראשון כפי מה שהתנו.

בהצלחה.