ליטוף כלב בשבת – מותר?

שאלה:

שלום,
יש להורים שלי כלבה וכשאני באה בשבת מן העונג שלי ללטף אותה אך לפי ההגיון זה אולי גורם לתלישת שיער שכן היא סובלת מנשירה.
מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה

ראה כאן ובתגובות שהבאנו בהרחבה מדברי הגרש"ז אויערבך שנקט להחמיר בזה משום שכמעט לא מצוי שהכלב לא ינוע כלל, וכן סבר הגרש"ז אויערבך שגם להזיז שערה אחת נחשב טלטול מוקצה למרות שהיא אינה נעקרת ממקומה. אמנם יש מתירים כמו שהסברנו שם. לגבי הנשירת שיער, אם זה באופן ודאי גורם לה לנשירה ודאי אסור, אבל אם לפעמים כן לפעמים לא – זו לא סיבה לאיסור.