לתרומות לחץ כאן

ויטמינים בשבת

שאלה:

הלכתי לבדיקה שגרתית אצל רופא והוא גילה כי רמת הויטמין D שלי נמוכה. הוא נתן לי מרשם לתוספת ויטמינים שאני אמור לקחת במשך 30 יום ראשונים באופן רציף בזמן הארוחה העיקרית ולאחריהם לשלושים יום נוספים בסירוגין. יום כן יום לא. שאלתי מה עושים עם שבת? לקחת בעש"ק לפני הדלק"נ ובמוצש"ק לאחר הבדלה? או שאין חשש וניתן לקחת גם במהלך השבת?

תשובה:

כדאי לקחת לפני שבת ובצאתה ולא להכנס למחלוקת שבענין זה.

רפואה שלמה

[המלצה להתייעצות עם הרופא, ויטמין d יש שתי אפשרויות כיצד לקחתו, או בקפסולות כל יום ואז שוכחים או שבת או וכו', או בטיפות פעם בשבע כ25 טיפות, ולדעת הרופאים גם הספיגה של זה בגוף יותר יעילה. עוד המלצה יש חברות שהטיפות טעימות ויש שלא.. את הטיפות מוהלים במאכל או משקה]. 

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה (פל”ד סי”ז ובהערה עו) שנחלקו הפוסקים אם כל תרופה שנוטלים בתקופה ארוכה מותר לקחת בשבת, או רק באופן שיש חשש שמא יחלה מותר לקחת, ולהלכה מחמירים בכך מלבד תרופות המיועדות לייצב את מצבו הרפואי של אדם ולמנוע נזק, ויטמינים כיון שהם לא כדרך מאכל בריאים, הגם שגם בריאים לוקחים אותם אבל כיון שניטלים כדי לחזק את מזג הבריאות, הרי זה ככל תרופות שאסרו חז”ל לקחת כשזה רק למיחוש ולא לצורך חולה וכשזה לא צורת מאכל בריאים, ובודאי ההמנעות יום אחד אינה מביאה נזק. ואי”ז דומה למש”כ בשו”ת ציץ אליעזר (חי”ד סי’ נ) להתיר לקחת ויטמינים ששם מדובר באדם שרוצה להוסיף סתם ולקחת ויטמינים לשמור משקל וכד’, והוא בא כתוסף לאוכל וכד’, אולם כשזה בא רק כדי לחזק את מזגו אסור, וכן הוא בשמירת שבת כהלכתה (שם סעי כ) ע”ש. אמנם הגר”ע יוסף נראה שהתיר זאת, ראה הליכות עולם ח”ד עמוד ר”ז וכן חזון עובדיה ח”ג עמוד שס”ג. אין בענין זה הבדל בין אשכנזים לספרדים.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל