איפור לשבת

שאלה:

שלום,
יש לי איפור מיוחד שקניתי ליום שבת עם הכשרת בד״צ כאשר האיפור עצמו הוא אבקתי וכולל פודרה וכמה גווני צבעים באבקה לשימוש בלחיים ובעיניים.
אני יודעת שיש הכשרת בדצ בית יוסף לאיפור אך אשמח לוודא מולכם אם אכן מותר להשתמש באיפור.
בנוסף יש לציין שאני ובעלי הולכים לפי הלכות הרמא (אשכנזי ספרד)

תשובה:

אני באופן אישי לא מבין על מה מתבסס ההכשר, כתבתי על כך כאן. אבל לא ראיתי את המרכיבים באופן אישי.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. זה אבקה לגמרי וההוראות שם מאוד ברורות. חובה שהפנים יהיו יבשות לגמרי. ללא רטיבות כלל. ועוד הוראות שלא יהיה סיכוי שמשהו ידבק

  2. רשום בהכשר-
    שהרב הורה להקל בשימוש באיפור אבקתי באחד מהתנאים הבאים:

    1. בהתבסס על כך שהאבקה לא נשארת זמן רב על הפנים ולכן יש הקפדה שלא תהיה שמנוניות המדביקה את החומר לפנים.
    2. אסור לערבב במשחות או קרמים
    3.עדיף להשתמש במברשת שהיא מיוחדת לשימוש בשבת
    4.אסור לערבב בין האבקות ליצירת צבע חדש

  3. כל זה עדיין לא מיישב את שאלתי… ובכלל לא הייתי מתעסק בשבת עם משהו שגם הרב מציע בזה כל כך הרבה חששות.. מתאפרים לפני שבת וזה בסדר.