צריכים בקבוק בשרי וחלבי?

שאלה:

שלום הרב,
בקבוק ששתו ממנו בעת ארוחה בשרית וכמה זמן לאחר מכן שתו מאותו בקבוק ומאותו מים שוב.
בהתייחס שהבקבוק לא היה נקי (ככל הנראה מלולכלך משאריות בשר) ואולי עם שמן של מאכל בשרי [עוף / שניצל].
יש צורך לחכות לאחריו 6 שעות כזמן השעות שצריים להמתין לאחר בשר או שלא צריכים להמתין 6 שעות מפני שעיקר האיסור הוא מדרבנן?
ערב טוב ומבורך

תשובה:

אין צורך לחכות שש שעות, דומני שכבר דיברנו כבר על הרבה מאוד דוגמאות לשאלה זו, והבאתי לך את דברי הש"ך בסי' פז, לפיו, אם לקחו אורז פרווה בכף מלוכלכת ממש ברוטב בשר ואיתו הוציאו את הארורז, אין חיוב המתנה כיון שלא היתה כאן כוונה לאכול מהרוטב הזה.

[זאת מלבד העובדה שחשוב שתזכור שהחשש הזה קיים רק בתוכך, האמת שהבקבוק נקי…]

יום נעים.